Author Topic: Mana nak dpt loan mudah...  (Read 364 times)

Offline carriefire

  • Civilian
  • *
  • Posts: 42
Mana nak dpt loan mudah...
« on: February 14, 2020, 12:23:14 PM »
Saya skrg ada masalah sikit. Ayah saya patah tulang pinggul sbb terjatuh dari tangga. Dia time tu tgh panjat tangga sbb nak pasang kipas dkt rumah. Saya pun tahu mcm mana dia boleh jatuh and tulang pinggul dia patah... Kos rawatan doctor kata dalam 30K sbb ada pendarahan dalaman sekali... So saya sangat memerlukan duit cepat. Korang tahu loan mana yg kasi duit dalam masa yg singkat? Ada sesiapa yg boleh bantu?

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #1 on: February 21, 2020, 03:17:05 PM »
Saya skrg ada masalah sikit. Ayah saya patah tulang pinggul sbb terjatuh dari tangga. Dia time tu tgh panjat tangga sbb nak pasang kipas dkt rumah. Saya pun tahu mcm mana dia boleh jatuh and tulang pinggul dia patah... Kos rawatan doctor kata dalam 30K sbb ada pendarahan dalaman sekali... So saya sangat memerlukan duit cepat. Korang tahu loan mana yg kasi duit dalam masa yg singkat? Ada sesiapa yg boleh bantu?

OMG sakitnya pata tulang bontot. Saya patah tgn pun dah nangis  :'(  kena masuk besi ke? Kalau masuk besi mmg mahal ah kos besi and operation

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #2 on: February 21, 2020, 03:19:19 PM »
Saya skrg ada masalah sikit. Ayah saya patah tulang pinggul sbb terjatuh dari tangga. Dia time tu tgh panjat tangga sbb nak pasang kipas dkt rumah. Saya pun tahu mcm mana dia boleh jatuh and tulang pinggul dia patah... Kos rawatan doctor kata dalam 30K sbb ada pendarahan dalaman sekali... So saya sangat memerlukan duit cepat. Korang tahu loan mana yg kasi duit dalam masa yg singkat? Ada sesiapa yg boleh bantu?

https://www.fastcashloanmalaysia.com/ms/pinjaman-peribadi-swasta/ boleh try dkt company yg ni. Dia punya loan mmg cepat lulus. Pape call je nombor dkt website tu

Offline salam89

  • Civilian
  • *
  • Posts: 2
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #3 on: February 22, 2020, 09:58:45 PM »
Saya skrg ada masalah sikit. Ayah saya patah tulang pinggul sbb terjatuh dari tangga. Dia time tu tgh panjat tangga sbb nak pasang kipas dkt rumah. Saya pun tahu mcm mana dia boleh jatuh and tulang pinggul dia patah... Kos rawatan doctor kata dalam 30K sbb ada pendarahan dalaman sekali... So saya sangat memerlukan duit cepat. Korang tahu loan mana yg kasi duit dalam masa yg singkat? Ada sesiapa yg boleh bantu?
Buat operation kat hospital swasta ke camne? Kalau pergi sana kena byr sendiri la. Takde member yg boleh bantu?

Offline salam89

  • Civilian
  • *
  • Posts: 2
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #4 on: February 22, 2020, 10:02:28 PM »
OMG sakitnya pata tulang bontot. Saya patah tgn pun dah nangis  :'(  kena masuk besi ke? Kalau masuk besi mmg mahal ah kos besi and operation
Kalau dah masuk hospital confirm sakit hahaha, tak sakit time patah sakit time recovery. Tapi kalau emergency mesti doktor buat operation dulu tak?

Offline Kristan

  • Civilian
  • *
  • Posts: 38
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #5 on: February 23, 2020, 02:34:22 PM »
Buat operation kat hospital swasta ke camne? Kalau pergi sana kena byr sendiri la. Takde member yg boleh bantu?

confirm lah swasta... Kalau kerajaan takda sampai 30k huhuhu time susah mana ada member nak tolong hahahaha lagi lagi bab duit

Offline Kristan

  • Civilian
  • *
  • Posts: 38
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #6 on: February 23, 2020, 02:37:27 PM »
Kalau dah masuk hospital confirm sakit hahaha, tak sakit time patah sakit time recovery. Tapi kalau emergency mesti doktor buat operation dulu tak?

Patah tulang selalunya still boleh delay lagi... Kalau ada pendarahan ataupun luka dalaman ha tu kena operate cepat

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #7 on: February 24, 2020, 09:41:18 AM »
confirm lah swasta... Kalau kerajaan takda sampai 30k huhuhu time susah mana ada member nak tolong hahahaha lagi lagi bab duit

Kalau masuk hospital swasta pakai duit sendiri mmg sakit ah. puluh puluh ribu tk lari hahaha

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #8 on: February 24, 2020, 09:42:30 AM »
Patah tulang selalunya still boleh delay lagi... Kalau ada pendarahan ataupun luka dalaman ha tu kena operate cepat

Kawan saya accident lepastu limpa dia pecah dkt dalam then terus buat emergency operation... Kalau tulang patah still boleh tenang hehehe

Offline huala

  • Civilian
  • *
  • Posts: 32
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #9 on: February 24, 2020, 10:18:46 AM »
Saya skrg ada masalah sikit. Ayah saya patah tulang pinggul sbb terjatuh dari tangga. Dia time tu tgh panjat tangga sbb nak pasang kipas dkt rumah. Saya pun tahu mcm mana dia boleh jatuh and tulang pinggul dia patah... Kos rawatan doctor kata dalam 30K sbb ada pendarahan dalaman sekali... So saya sangat memerlukan duit cepat. Korang tahu loan mana yg kasi duit dalam masa yg singkat? Ada sesiapa yg boleh bantu?
Kalau loan nak pakai cepat mcmni pakai je lon yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. Dokumen semua lengkap 2 - 3 hari dah boleh dapt.

Offline huala

  • Civilian
  • *
  • Posts: 32
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #10 on: February 24, 2020, 10:21:16 AM »
confirm lah swasta... Kalau kerajaan takda sampai 30k huhuhu time susah mana ada member nak tolong hahahaha lagi lagi bab duit
Kan mmg tak lah nak bagi pinjam, byk tuuu, buat loan pun sesetengah tempat tak lepas. Kalau ade insurans takde masalh, yg takde insurans terpaksa laa buat loan. Benda nak jadi.

Offline huala

  • Civilian
  • *
  • Posts: 32
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #11 on: February 24, 2020, 10:25:12 AM »
Kalau masuk hospital swasta pakai duit sendiri mmg sakit ah. puluh puluh ribu tk lari hahaha
Hospital swasta pun ade pinjaman/ bantuan diorg tapi tak tau lah kira  macam mana, nak mohon pun aku gak mcm - macam dokumen nak pakai. Belum kira queue lama.

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #12 on: February 24, 2020, 12:41:56 PM »
Kalau loan nak pakai cepat mcmni pakai je lon yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. Dokumen semua lengkap 2 - 3 hari dah boleh dapt.

Apa dokumen yg kena kasi?

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #13 on: February 24, 2020, 12:43:21 PM »
Kan mmg tak lah nak bagi pinjam, byk tuuu, buat loan pun sesetengah tempat tak lepas. Kalau ade insurans takde masalh, yg takde insurans terpaksa laa buat loan. Benda nak jadi.

Tulah saya pun takda insurans diri lagi haha kawan saya dah banyak kali suruh ambil insurans sbb nanti apa apa jadi senang. Kawan saya kata dalam sebulan bayar RM100++ pun ada dah

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #14 on: February 24, 2020, 12:45:05 PM »
Hospital swasta pun ade pinjaman/ bantuan diorg tapi tak tau lah kira  macam mana, nak mohon pun aku gak mcm - macam dokumen nak pakai. Belum kira queue lama.

Srs lah ada benda ni? Bukan hospital swasta lagi nak songlap duit org ke? takkan dia kasi bantuan pula hahha setahu saya satu malam stay dkt wad hospital swasta nak dkt RM300 tu belum masuk kos rawatan lagi

Offline huala

  • Civilian
  • *
  • Posts: 32
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #15 on: February 25, 2020, 03:32:55 PM »
Apa dokumen yg kena kasi?
Dokumen yg perlu mcm photocopy IC, 3 bulan payslip, latest bank statement, employment letter.  Nak senang contact jemarketing representative yg kat website diorg ni https://yyp.com.my

Offline huala

  • Civilian
  • *
  • Posts: 32
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #16 on: February 25, 2020, 03:39:19 PM »
Tulah saya pun takda insurans diri lagi haha kawan saya dah banyak kali suruh ambil insurans sbb nanti apa apa jadi senang. Kawan saya kata dalam sebulan bayar RM100++ pun ada dah
Halah tak payah amik  yg mahal pun tak pe, ade je yg dalam RM40 tapi dah cukup la utk claim hospital ke apa. Incident pun ditanggung.

Offline huala

  • Civilian
  • *
  • Posts: 32
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #17 on: February 25, 2020, 03:41:27 PM »
Srs lah ada benda ni? Bukan hospital swasta lagi nak songlap duit org ke? takkan dia kasi bantuan pula hahha setahu saya satu malam stay dkt wad hospital swasta nak dkt RM300 tu belum masuk kos rawatan lagi
Sbb aku pernah baca tapi tak pasti lah rasa ade badan kebajikan macam tu. Songlap duit tu ahlong je, skng ni kita cari yg syariah compliant je mcm loan yayasan. Profit rate pun 6.5% - 9.99%.

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #18 on: February 25, 2020, 04:56:34 PM »
Dokumen yg perlu mcm photocopy IC, 3 bulan payslip, latest bank statement, employment letter.  Nak senang contact jemarketing representative yg kat website diorg ni https://yyp.com.my

Maksudnya contact agen dia ke?

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #19 on: February 25, 2020, 04:57:24 PM »
Sbb aku pernah baca tapi tak pasti lah rasa ade badan kebajikan macam tu. Songlap duit tu ahlong je, skng ni kita cari yg syariah compliant je mcm loan yayasan. Profit rate pun 6.5% - 9.99%.

Uish lain mcm loan utk syariah... haha ingatkan islam tak galakkan berhutang  :P

Offline huala

  • Civilian
  • *
  • Posts: 32
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #20 on: February 25, 2020, 10:32:44 PM »
Maksudnya contact agen dia ke?
Yep mmg kena melalui ejen dia, diorg yg akan uruskan, tapi better amik ejen yg kt website tu je. Sbb diorg ni yg trusted.

Offline huala

  • Civilian
  • *
  • Posts: 32
Re: Mana nak dpt loan mudah...
« Reply #21 on: February 25, 2020, 10:44:20 PM »
Uish lain mcm loan utk syariah... haha ingatkan islam tak galakkan berhutang  :P
Aku tak pandai sgt bab agama ni, tapi rasa boleh je berhutang yg penting dgn cara yg betul jgn pergi cari ah long. Syariah compliant ni dia ada proses akad, officer tu akan call peminjam , dia akan terangkan balik syarat - syarat, lepas dah abis tu peminjam sebut 'ye' je utk teruskan.