Other Investments > Personal Finance

renovate rumah

(1/5) > >>

allmoor:
me and my husband baru lepas beli rumah. dalam rumah tu mmg biasa biasa je.. kira tk lawa lah dia punya interior. kitaorg ingat nak buat rumah konsep ala ala english gituuu.. tp tulah modal pulak nak kena pakai byk and duit simpanan semua dh licin beli rumah. suami saya kata kalau nak renovate boleh buat loan dulu. nanti tiap bulan dia byr slow slow. yelah dia nak kasi family selesa. apa pendapat korang eh? rasa rasa berbaloi ke?

Aminsg:
byk ke nak kena renovate? kalau nak renovate satu rumah besar modal nak kena buat... saya renovate bilik pun dah kena charge 5K.. bilik kecik je pun rumah flat en huhu

Hafizzz:

--- Quote from: allmoor on July 16, 2020, 10:38:38 AM ---me and my husband baru lepas beli rumah. dalam rumah tu mmg biasa biasa je.. kira tk lawa lah dia punya interior. kitaorg ingat nak buat rumah konsep ala ala english gituuu.. tp tulah modal pulak nak kena pakai byk and duit simpanan semua dh licin beli rumah. suami saya kata kalau nak renovate boleh buat loan dulu. nanti tiap bulan dia byr slow slow. yelah dia nak kasi family selesa. apa pendapat korang eh? rasa rasa berbaloi ke?

--- End quote ---
beli rumah apa tu? flat ke teres?

Hafizzz:

--- Quote from: Aminsg on July 20, 2020, 02:35:12 PM ---byk ke nak kena renovate? kalau nak renovate satu rumah besar modal nak kena buat... saya renovate bilik pun dah kena charge 5K.. bilik kecik je pun rumah flat en huhu

--- End quote ---
kena pandai cari org jugak. mcm rumah saya raya tahun lepas suruh jiran saya buat je sbb dia mmg reti renovate rumah. so dpt lah harga murah sikit. kira kena ada cable ah hahahahh

carriefire:

--- Quote from: allmoor on July 16, 2020, 10:38:38 AM ---me and my husband baru lepas beli rumah. dalam rumah tu mmg biasa biasa je.. kira tk lawa lah dia punya interior. kitaorg ingat nak buat rumah konsep ala ala english gituuu.. tp tulah modal pulak nak kena pakai byk and duit simpanan semua dh licin beli rumah. suami saya kata kalau nak renovate boleh buat loan dulu. nanti tiap bulan dia byr slow slow. yelah dia nak kasi family selesa. apa pendapat korang eh? rasa rasa berbaloi ke?

--- End quote ---
wow padu! furniture pun kena beli jugak lah en? kan nak buat konsep ala ala english..

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version