Author Topic: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?  (Read 467 times)

Offline Kristan

  • Civilian
  • *
  • Posts: 39
Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« on: August 04, 2020, 10:25:05 AM »
Teruk betul penangan covid19 ni kan... sampai pusat beli belah rantaian paling tua dkt US pun boleh bankrupt http://www.astroawani.com/video-dunia/lord-taylor-memfailkan-muflis-untuk-penstrukturan-semula-hutang-1861577

Offline tcandy

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #1 on: August 04, 2020, 12:05:40 PM »
diorang terpaksa ishtihar muflis sbb nak buat penstrukturan semula diorang punya hutang... settlekan hutang dulu baru tenang nak on kan balik business

Offline Durianking

  • Civilian
  • *
  • Posts: 6
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #2 on: August 05, 2020, 10:42:42 AM »
Teruk betul penangan covid19 ni kan... sampai pusat beli belah rantaian paling tua dkt US pun boleh bankrupt http://www.astroawani.com/video-dunia/lord-taylor-memfailkan-muflis-untuk-penstrukturan-semula-hutang-1861577
maybe dia punya marketing dh lapok kot. maklumlah skrg byk store baru and semua still fresh lg

Offline Durianking

  • Civilian
  • *
  • Posts: 6
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #3 on: August 05, 2020, 10:44:34 AM »
diorang terpaksa ishtihar muflis sbb nak buat penstrukturan semula diorang punya hutang... settlekan hutang dulu baru tenang nak on kan balik business
eh boleh ey mcmni? ingat nak tutup terus je haha

Offline allmoor

  • Civilian
  • *
  • Posts: 48
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #4 on: August 05, 2020, 12:19:40 PM »
maybe dia punya marketing dh lapok kot. maklumlah skrg byk store baru and semua still fresh lg
yelah kita kena ikut peredaran zaman. skrg semua marketing kena power baru lah dia akan menang. gunakan medium yg ada nak promote kita punya kedai or brg

Offline allmoor

  • Civilian
  • *
  • Posts: 48
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #5 on: August 05, 2020, 12:21:36 PM »
eh boleh ey mcmni? ingat nak tutup terus je haha
boleh je saya rasa. settlekan hutang then build baru balik. hutang byk lah punca muflis

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 19
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #6 on: August 06, 2020, 10:20:07 AM »
Teruk betul penangan covid19 ni kan... sampai pusat beli belah rantaian paling tua dkt US pun boleh bankrupt http://www.astroawani.com/video-dunia/lord-taylor-memfailkan-muflis-untuk-penstrukturan-semula-hutang-1861577
dkt US susah wei. sana byk brand yg tip top... brand brand lama ni mmg ramai tk pandang dh

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 19
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #7 on: August 06, 2020, 10:20:58 AM »
boleh je saya rasa. settlekan hutang then build baru balik. hutang byk lah punca muflis
tak mampu byr hutang kau berhutang buat apa? mmg cari nahas betul hahahah

Offline kabilanboy

  • Civilian
  • *
  • Posts: 30
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #8 on: August 06, 2020, 11:35:52 AM »
boleh je saya rasa. settlekan hutang then build baru balik. hutang byk lah punca muflis
pakcik saya punya company tahun lepas pun pernah nak bankrupt. tp dpt selamatkan lagi ah. dia buat loan utk business loss. cari modal balik nak build baru

Offline kabilanboy

  • Civilian
  • *
  • Posts: 30
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #9 on: August 06, 2020, 11:37:01 AM »
dkt US susah wei. sana byk brand yg tip top... brand brand lama ni mmg ramai tk pandang dh
org pandang je kalau company kau ada perubahan or maybe boleh improvise ikut trend skrg ni. contoh mcm kau jual baju kena lah jual baju yg ramai anak anak muda pakai. baru boleh buat sale maaa

Offline kabilanboy

  • Civilian
  • *
  • Posts: 30
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #10 on: August 06, 2020, 11:38:05 AM »
tak mampu byr hutang kau berhutang buat apa? mmg cari nahas betul hahahah
benda ni biasa dalam business. ada pasang surut. kadang kadang untung and kadang kadang rugi. businessman kena kuat ah hadap semua benda ni

Offline Durianking

  • Civilian
  • *
  • Posts: 6
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #11 on: August 07, 2020, 11:13:23 AM »
pakcik saya punya company tahun lepas pun pernah nak bankrupt. tp dpt selamatkan lagi ah. dia buat loan utk business loss. cari modal balik nak build baru
siapa dah lama business pandai lah nak recover balik. mana mentah lg dlm business mesti terkapai kapai

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 19
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #12 on: August 07, 2020, 02:22:28 PM »
benda ni biasa dalam business. ada pasang surut. kadang kadang untung and kadang kadang rugi. businessman kena kuat ah hadap semua benda ni
lagi time pkp ni, byk company yg rugi. ada yg kena buang kerja. tgk pilot pun kena berhenti kerja. yelah kapal terbang tk byk jalan..

Offline Hafizzz

  • Civilian
  • *
  • Posts: 19
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #13 on: August 07, 2020, 02:23:30 PM »
siapa dah lama business pandai lah nak recover balik. mana mentah lg dlm business mesti terkapai kapai
before berniaga topup ilmu dulu. bergaul dgn businessman yg dh berjaya

Offline tcandy

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #14 on: August 07, 2020, 03:52:46 PM »
siapa dah lama business pandai lah nak recover balik. mana mentah lg dlm business mesti terkapai kapai
eh boleh je jumpa lah financial agent. bincang elok elok dgn diorang. so nanti dia akan suggestkan lah pasal masalah financial korang

Offline tcandy

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #15 on: August 07, 2020, 03:57:41 PM »
lagi time pkp ni, byk company yg rugi. ada yg kena buang kerja. tgk pilot pun kena berhenti kerja. yelah kapal terbang tk byk jalan..
jangan risau rezeki ada dkt mana mana... saya sebelum ni pun nekad benti kerja sbb nak start buat business. alhamdulillah dah 3 tahun business saya still laku. start buat business buka kedai futsal. time mula mula nak start mmg sakit sikit sampai buat loan. time tu pinjam duit dkt yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad... alhamdulillah tk sampai seminggu loan lulus. terus beli brg untuk niaga.

Offline tcandy

  • Civilian
  • *
  • Posts: 18
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #16 on: August 07, 2020, 03:59:05 PM »
before berniaga topup ilmu dulu. bergaul dgn businessman yg dh berjaya
tahu tkpe nak berniaga lagi senang kalau kita ada sifu. so dia boleh bg tunjuk ajar mcm mana nak start business and nak sustain the business

Offline kabilanboy

  • Civilian
  • *
  • Posts: 30
Re: Pusat membeli belah tertua dkt US muflis?
« Reply #17 on: August 10, 2020, 09:51:03 AM »
jangan risau rezeki ada dkt mana mana... saya sebelum ni pun nekad benti kerja sbb nak start buat business. alhamdulillah dah 3 tahun business saya still laku. start buat business buka kedai futsal. time mula mula nak start mmg sakit sikit sampai buat loan. time tu pinjam duit dkt yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad... alhamdulillah tk sampai seminggu loan lulus. terus beli brg untuk niaga.
oh ada nampak gak company ni dkt google haritu... ni website dia en https://yyp.com.my/ katanya syariah compliant? rasa selamat sikit nak pinjam kalau mcm ni