Author Topic: Sape pernah join seminar bisnes?  (Read 86 times)

Offline huala

  • Civilian
  • *
  • Posts: 36
Sape pernah join seminar bisnes?
« on: January 13, 2021, 01:41:53 PM »
Hi semua, saya ade fikir nak bukak bisnes tapi tak ada pengalaman pasal bisnes lagi, ade tak kawan - kawan - kat sini yg pernah join seminar bisnes?

Offline weiyaow

  • Civilian
  • *
  • Posts: 51
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #1 on: January 13, 2021, 01:48:36 PM »
Banyak nak pakai duit kalau awak nak join seminar bisnes. At least kena ada 20k dalam  tangan sbb pernah tanya dekat facebook.

Offline fannimac

  • Civilian
  • *
  • Posts: 40
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #2 on: January 13, 2021, 01:51:49 PM »
Nak tanya u nak bukak bisnes apa ya? Kalau nak berjual beli awak boleh try bukak kecil - kecilan dulu kat shopee ke lazada ke.

Offline salam89

  • Civilian
  • *
  • Posts: 11
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #3 on: January 13, 2021, 02:08:32 PM »
Kat fb dan youtube tu byk saja iklan seminar, cuba tanya.

Offline huala

  • Civilian
  • *
  • Posts: 36
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #4 on: January 13, 2021, 02:13:16 PM »
Banyak nak pakai duit kalau awak nak join seminar bisnes. At least kena ada 20k dalam tangan sbb pernah tanya dekat facebook.
Alamak betul ke? Mahal betul la. Takde ke yang bajet dalam RM5k? RM10k ke atas tu pun macam dah mahal sangat untuk saya. :'(

Offline huala

  • Civilian
  • *
  • Posts: 36
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #5 on: January 13, 2021, 02:14:29 PM »
Nak tanya u nak bukak bisnes apa ya? Kalau nak berjual beli awak boleh try bukak kecil - kecilan dulu kat shopee ke lazada ke.
Saya actually dah ada website saya sendiri, jual busana muslimah dan koleksi baju raya dan perempuan. Cuma saya nak tau macam mana nak tarik pelanggan tu je.

Offline huala

  • Civilian
  • *
  • Posts: 36
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #6 on: January 13, 2021, 02:16:16 PM »
Kat fb dan youtube tu byk saja iklan seminar, cuba tanya.
Kat fb dan youtube tu saya dah tanya, tapi kebanyakannye tak termasuk cas lain lain lah. Memang over bajet. Diorang cakap je start for free. Tapi freenye booklet je je yg ade.

Offline plumpd

  • Civilian
  • *
  • Posts: 3
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #7 on: January 13, 2021, 02:23:03 PM »
Saya rasa byk je tutorial free online sekarang ni. Search google keluar.

Offline juicemaker09

  • Civilian
  • *
  • Posts: 42
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #8 on: January 13, 2021, 02:26:37 PM »
Alamak betul ke? Mahal betul la. Takde ke yang bajet dalam RM5k? RM10k ke atas tu pun macam dah mahal sangat untuk saya. :'(
Saya cadang awak boleh apply course Roar Point Marketing. Baru berapa je dia punya fee. Saya join hari tu untuk sorang punya RM40000.

Offline juicemaker09

  • Civilian
  • *
  • Posts: 42
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #9 on: January 13, 2021, 02:28:11 PM »
Saya rasa byk je tutorial free online sekarang ni. Search google keluar.
Tutorial mostly daripada luar negara punya sistem kadang dah outdated pun, kalau seminar confirm lah diorang update terus time seminar tu.

Offline juicemaker09

  • Civilian
  • *
  • Posts: 42
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #10 on: January 13, 2021, 02:33:37 PM »
Alamak betul ke? Mahal betul la. Takde ke yang bajet dalam RM5k? RM10k ke atas tu pun macam dah mahal sangat untuk saya. :'(
Saya cadang awak boleh apply course Roar Point Marketing. Baru berapa je dia punya fee. Saya join hari tu untuk sorang punya RM4000.

Offline plumpd

  • Civilian
  • *
  • Posts: 3
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #11 on: January 13, 2021, 02:35:13 PM »
Tutorial mostly daripada luar negara punya sistem kadang dah outdated pun, kalau seminar confirm lah diorang update terus time seminar tu.
Ye ke gitu? Tak terpikir pulak, tgk belajar free je ok la.

Offline plumpd

  • Civilian
  • *
  • Posts: 3
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #12 on: January 13, 2021, 02:37:41 PM »
Saya cadang awak boleh apply course Roar Point Marketing. Baru berapa je dia punya fee. Saya join hari tu untuk sorang punya RM4000.
4k boleh la tu sllu tgk mmg mahal. Ape je dalam seminar ni?

Offline juicemaker09

  • Civilian
  • *
  • Posts: 42
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #13 on: January 13, 2021, 02:40:09 PM »
Ye ke gitu? Tak terpikir pulak, tgk belajar free je ok la.
Tak salah la nak ambik ilmu . Tapi for company mana - mana pun diorang nak growth cepat untuk capai target sales. Better ambik updated courses.

Offline juicemaker09

  • Civilian
  • *
  • Posts: 42
Re: Sape pernah join seminar bisnes?
« Reply #14 on: January 13, 2021, 02:46:22 PM »
4k boleh la tu sllu tgk mmg mahal. Ape je dalam seminar ni?
Yang aku join dan ingat hari tu cara nak lawan competitors, how to be unique dan cara pengiklanan. Bebaloi siap dapat buku. Tutor seminar tu pun mmg engaging sungguh. Ni website aku join tu. https://roar-point.com/marketing-branding-masterclass/