Author Topic: Bonus dah masuk nak beli barang rumah  (Read 319 times)

Offline bbpinkie

  • Civilian
  • *
  • Posts: 39
Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« on: March 08, 2021, 08:36:09 AM »
Hai korang, aku happy gile bonus untuk tahun lepas baru masuk bulan ni, walaupun lambat sikit drpd biase tapi aku tetap happy sebab tak terganggu plan aku nak beli barang rumah yang baru. Aku ade lah pikir nak pasang aircond, penapis air dgn mesin basuh baru. Nak mintak korang cadangkan mana brand yang best.

Offline gaharga

  • Civilian
  • *
  • Posts: 15
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #1 on: March 09, 2021, 06:32:48 PM »
Hai korang, aku happy gile bonus untuk tahun lepas baru masuk bulan ni, walaupun lambat sikit drpd biase tapi aku tetap happy sebab tak terganggu plan aku nak beli barang rumah yang baru. Aku ade lah pikir nak pasang aircond, penapis air dgn mesin basuh baru. Nak mintak korang cadangkan mana brand yang best.
Kalau tnye ak, ak peminat panasonic....dari tv sampai ke mesin basuh semua panasonic sebab tahan lama boleh pakai lebih dari 5 tahun

Offline jameslee

  • Civilian
  • *
  • Posts: 28
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #2 on: March 09, 2021, 07:19:26 PM »
Aku pula tak ada specific brand semua campur2 rojak as long as harga murah, berkualiti dan long lasting aku lagi suka sebab jimat! Beli lain bila rosak... Tapi aku jenis tak suka beli mahal2 sebab at least rosak lepas 3-4 tahun pakai tak de lah rasa rugi

Offline fannimac

  • Civilian
  • *
  • Posts: 57
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #3 on: March 11, 2021, 09:31:43 PM »
Penapis air aku pakai yg coway senang nak servis. Aku pun ada plan jgk nk beli mesin basuh baru sebab yg lama ni mcm x bersih sngt baju lepas basuh. Keluar habuk2 mcm debu gitu

Offline juicemaker09

  • Civilian
  • *
  • Posts: 57
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #4 on: March 11, 2021, 09:35:30 PM »
Penapis air aku pakai yg coway senang nak servis. Aku pun ada plan jgk nk beli mesin basuh baru sebab yg lama ni mcm x bersih sngt baju lepas basuh. Keluar habuk2 mcm debu gitu

Cuckoo la best kalau penapis air ni. Kalau mesin basuh better beli yg smart wash mcm brand panasonic. Design pun lawo

Offline Maliki

  • Civilian
  • *
  • Posts: 5
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #5 on: March 11, 2021, 10:28:00 PM »
Penapis air aku pakai yg coway senang nak servis. Aku pun ada plan jgk nk beli mesin basuh baru sebab yg lama ni mcm x bersih sngt baju lepas basuh. Keluar habuk2 mcm debu gitu

Habuk mcm ni selalunya tab mesin basuh yg kotor. Tab kena selalu cuci jgn biar mcm tu je nanti hapak bau baju pastu lekat habuk mcm ni la

Offline Anna V

  • Civilian
  • *
  • Posts: 2
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #6 on: March 11, 2021, 10:37:30 PM »
Cuckoo la best kalau penapis air ni. Kalau mesin basuh better beli yg smart wash mcm brand panasonic. Design pun lawo

Front load or top load? Aku lgi suka yg front load sebab senang nak keluarkan baju lepas basuh tu. Jimat space jugak mesin basuh front load kalau pndai susun

Offline Hyannyan

  • Civilian
  • *
  • Posts: 3
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #7 on: March 11, 2021, 11:06:14 PM »
Cuckoo la best kalau penapis air ni. Kalau mesin basuh better beli yg smart wash mcm brand panasonic. Design pun lawo
Panasonic? Best ke? Apa yg paling latest ek? Sebab tgh cari jugak mesin basuh kalau boleh nak yg ada dryer sebab rumah kondo susah nak sidai baju.. kalau sidai baju, management marah hurmmm

Offline Hyannyan

  • Civilian
  • *
  • Posts: 3
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #8 on: March 11, 2021, 11:07:38 PM »
Front load or top load? Aku lgi suka yg front load sebab senang nak keluarkan baju lepas basuh tu. Jimat space jugak mesin basuh front load kalau pndai susun
Aahh aku pun suka front load sebab senang nak capai pakaian kalau topload ni sakit armpit kita wakkk nak amek baju dalam sgt hahahaha

Offline fannimac

  • Civilian
  • *
  • Posts: 57
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #9 on: March 14, 2021, 04:43:24 PM »
Panasonic? Best ke? Apa yg paling latest ek? Sebab tgh cari jugak mesin basuh kalau boleh nak yg ada dryer sebab rumah kondo susah nak sidai baju.. kalau sidai baju, management marah hurmmm

Panasonic ni not bad sebab tahan lama. Mesin basuh front load washer FX2 series tu okay jgk boleh jimat space kalau rumah yg ruang sempit sikit

Offline juicemaker09

  • Civilian
  • *
  • Posts: 57
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #10 on: March 14, 2021, 04:48:20 PM »
Panasonic ni not bad sebab tahan lama. Mesin basuh front load washer FX2 series tu okay jgk boleh jimat space kalau rumah yg ruang sempit sikit

Brand panasonic ni brg mmg susah nak rosak pakai  4 5 tahun pun still elok lgi. Mesin basuh ni la yg active speed wash 38 mins je dah siap

Offline Maliki

  • Civilian
  • *
  • Posts: 5
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #11 on: March 14, 2021, 08:56:33 PM »
Brand panasonic ni brg mmg susah nak rosak pakai  4 5 tahun pun still elok lgi. Mesin basuh ni la yg active speed wash 38 mins je dah siap

Uishh kejapnya active speed wash. Ingtkn paling cepat dlm 45 mins tpi yg ni lagi laju. Kalau kalut nak g office senang nak basuh baju waktu pagi

Offline Anna V

  • Civilian
  • *
  • Posts: 2
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #12 on: March 14, 2021, 09:00:27 PM »
Panasonic ni not bad sebab tahan lama. Mesin basuh front load washer FX2 series tu okay jgk boleh jimat space kalau rumah yg ruang sempit sikit

Aku pernah survey jugak mesin basuh ni memang colour lawa. Door & body colour silver pastu display type pun LED. Harga pun murah kalau nak compare dgn eletrolux

Offline fannimac

  • Civilian
  • *
  • Posts: 57
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #13 on: March 15, 2021, 05:07:43 AM »
Aku pernah survey jugak mesin basuh ni memang colour lawa. Door & body colour silver pastu display type pun LED. Harga pun murah kalau nak compare dgn eletrolux

Aku ingtkan mahal jgk sebab mcm canggih kan. Aku google tdi harga x sampai 4 ribu. Jarang mesin basuh front load warna silver ni bnyk warna putih je.

Offline juicemaker09

  • Civilian
  • *
  • Posts: 57
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #14 on: March 15, 2021, 05:11:12 AM »
Uishh kejapnya active speed wash. Ingtkn paling cepat dlm 45 mins tpi yg ni lagi laju. Kalau kalut nak g office senang nak basuh baju waktu pagi

Tulah kalau tak memang x sempat nak basuh baju pagi2 ni mau kena tnggu sejam lebih. Nak sidai baju lagi x sempat. Even 38mins je tapi bersih je baju

Offline Hyannyan

  • Civilian
  • *
  • Posts: 3
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #15 on: March 15, 2021, 01:32:13 PM »
Brand panasonic ni brg mmg susah nak rosak pakai  4 5 tahun pun still elok lgi. Mesin basuh ni la yg active speed wash 38 mins je dah siap
Mmg pon panasonic sy pakai peti sejuk dgn rice cooker mmg tahan lama guna dah hampir 5 tahun dah. Rasa macam nak cuba guna mesin basuh dia pulak. Dah canggih ek skrg

Offline gaharga

  • Civilian
  • *
  • Posts: 15
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #16 on: March 15, 2021, 01:34:43 PM »
Aku ingtkan mahal jgk sebab mcm canggih kan. Aku google tdi harga x sampai 4 ribu. Jarang mesin basuh front load warna silver ni bnyk warna putih je.
Bawah 4k?? Macam mahal jugak kalau harga macam tu utk basuh baju je... Tapi asal mahal sgt ekk? Sebab ada teknologi tu je ke??

Offline juicemaker09

  • Civilian
  • *
  • Posts: 57
Re: Bonus dah masuk nak beli barang rumah
« Reply #17 on: March 17, 2021, 11:08:58 AM »
Bawah 4k?? Macam mahal jugak kalau harga macam tu utk basuh baju je... Tapi asal mahal sgt ekk? Sebab ada teknologi tu je ke??
Bawah Rm4000 tu kira standard dah untuk front load sekarang ni. Awak cuba tengok LG punya lagi mahal Rm6000 lebih dia punya washing machine tapi function lebih kurang je. Design panasonic lagi lawa, minimalistic camtu.