Other Investments > Personal Finance

Increase jualan barang mekap... tolong...

(1/3) > >>

fannimac:
Hi korang aku ada buat barang make up jenama aku sendiri, sekarang barang yang banyak aku jual, cc cream dgn face palette aku sebab cc cream and palette ni aku buat tone untuk orang malaysia so ramai kawan - kawan aku dan kenalan terdekat diorang yang order, tapi aku ade jugak jual barang macam face wash set, lip gloss yang ni aku ade problem nak jual, aku ade stok banyak benda ni yang tak terjual, harap korang boleh bagi idea.

carriefire:
Macam mana u market your produk eh? Ade letak dalam sosial media ke? Macam facebook and instagram. Sebab selalu dua - dua ni yang senang orang nak contact u kalau diorang berminat.

kiwikandy:
Dah berapa lama bisnes sis ni, actually kalau bisnes baru mmg ambik masa sikit nak capai sales.

fannimac:

--- Quote from: carriefire on April 07, 2021, 04:16:11 PM ---Macam mana u market your produk eh? Ade letak dalam sosial media ke? Macam facebook and instagram. Sebab selalu dua - dua ni yang senang orang nak contact u kalau diorang berminat.

--- End quote ---
Mesti lah ada, i buat sebijik macam orang lain jugak i letak dekat facebook, letak dekat instagram twitter, i even hire freelancer buat ads untuk my product sebab i tak tau buat sendiri. Tapi macam takde hasil pulak.

fannimac:

--- Quote from: kiwikandy on April 07, 2021, 04:20:07 PM ---Dah berapa lama bisnes sis ni, actually kalau bisnes baru mmg ambik masa sikit nak capai sales.

--- End quote ---
Almost a year, tak sampai setahun lagi, i tak rasa baru sangat tapi takde lah lama sangat. I tau i pun tak de lah terkejar kan sales tu cuma some of my product macam takde orang beli compared to certain product Tak tau salah nye dekat mana.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version